Clicky

 Rusland wil neergestorte Amerikaanse drone uit zee halen

Rusland wil neergestorte Amerikaanse drone uit zee halen
15-03-2023 16:26 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - Rusland gaat proberen om de neergestorte militaire drone van de Verenigde Staten uit de Zwarte Zee te halen, aldus een lid van de Veiligheidsraad. Die zegt ook dat de drone aantoont dat de VS "direct deelnemen" aan de oorlog in Oekraïne.

"Ik weet niet of we de drone kunnen bergen of niet, maar het moet gebeuren. En we zullen er zeker aan werken", zei secretaris Nikolaj Patroesjev tegen Russische staatstelevisie. Daarnaast beschuldigde hij de VS, een zeer belangrijke partner van Oekraïne, ervan te liegen over hun betrokkenheid bij de oorlog.

Het is niet duidelijk of de Amerikanen zelf gaan proberen om het wrak van de drone uit zee te halen. Volgens het Witte Huis is er een kans dat de drone nooit wordt geborgen, omdat die mogelijk terecht is gekomen in een te diep gedeelte van de Zwarte Zee. Een woordvoerder zei dat Rusland dankzij voorzorgsmaatregelen maar beperkt informatie uit de kapotte drone kan halen.

De onbemande drone stortte dinsdag neer na een incident met Russische straaljagers. Volgens de Amerikanen was de drone in het internationaal luchtruim bezig met een routinesurveillancevlucht en werd deze plots geraakt door een van de straaljagers. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de crash en stelt dat de relatie met de VS "een dieptepunt" had bereikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions