Clicky


Cao-onderhandelingen Transavia Grond begonnen

Cao-onderhandelingen Transavia Grond begonnen
15-03-2023 10:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op 13 maart was de aftrap van het cao-overleg. Op 29 en 31 maart zijn de eerstvolgende onderhandelingen. Tijdens deze eerste meeting hebben de onderhandelingsdelegaties van Transavia, NVLT en FNV Luchtvaart hun beelden gedeeld voor de komende cao.

CNV geen cao-partij meer

Voorafgaand aan het overleg heeft CNV laten weten niet langer aan te sluiten bij de onderhandelingen over de cao voor Transavia. De werknemers worden nu vertegenwoordigd door NVLT als vakbond uitsluitend voor technici en door FNV Luchtvaart waar leden van alle Transavia afdelingen welkom zijn.

Uitkomsten enquête

Alle informatie wordt nu geanalyseerd en opgenomen in de FNV concept cao-inzet. De enquête is ingevuld door veel leden en een aantal niet-leden. Het geeft een goed beeld, omdat deelnemers verschillende leeftijden hebben, twee derde op kantoor werkt en een derde in wisseldienst. Het viel ons op dat een aantal deelnemers vragen om een verlenging van de RVU-regeling, dit is de afspraak dat je 3 jaar of korter voor jouw AOW-leeftijd uit dienst kan tegen een financiële vergoeding. Deze afspraak is destijds al gemaakt tot en met december 2025.

Stemming cao-inzet

Op basis van de enquête uitkomsten, is FNV Luchtvaart bezig om een concept cao-inzet op te stellen. Deze inzet wordt ter stemming voorgelegd aan alle FNV leden onder het Transavia grondpersoneel, zij bepalen of de inzet definitief wordt. Op basis hiervan onderhandelt FNV met Transavia. Wanneer er een cao-resultaat aan tafel wordt bereikt, vindt hierover ook een ledenraadpleging plaats.