Clicky


Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappijen tekenen intentie tot aanschaf 121 Boeing 787 Dreamliners

Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappijen tekenen intentie tot aanschaf 121 Boeing 787 Dreamliners
14-03-2023 15:14 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

RIYADH - Boeing en Saudi Arabian Airlines (SAUDIA) hebben vandaag aangekondigd dat de nationale luchtvaartmaatschappij haar langeafstandsvloot zal uitbreiden met een selectie van maximaal 49 787 Dreamliners. SAUDIA is van plan 39 787's aan te schaffen, met nog eens een optie op tien Dreamliners. De overeenkomst omvat zowel de 787-9- als de 787-10-modellen.

De overeenkomst maakt deel uit van het bredere strategische plan van Saoedi-Arabië om het land om te vormen tot een wereldwijd luchtvaartknooppunt. In totaal hebben Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappijen vandaag hun intentie aangekondigd om tot 121 787 Dreamliners te kopen in wat de op vier na grootste commerciële order in de geschiedenis van Boeing zal zijn. Dit ondersteunt de doelstelling van het land om tegen 2030 330 miljoen passagiers te bedienen en jaarlijks 100 miljoen bezoekers aan te trekken.

"SAUDIA zet zijn uitbreidingsinspanningen voort in alle aspecten van de luchtvaartmaatschappij; of het nu gaat om het introduceren van nieuwe bestemmingen of het uitbreiden van de vliegtuigvloot", aldus Zijne Excellentie Engr. Ibrahim Al-Omar, directeur-generaal van de SAUDIA-groep.

"De overeenkomst met Boeing komt deze toezegging na en het nieuw toegevoegde vliegtuig zal SAUDIA verder in staat stellen zijn strategische doelstelling te verwezenlijken om de wereld naar het Koninkrijk te brengen".

SAUDIA exploiteert momenteel meer dan 50 Boeing-vliegtuigen op zijn langeafstandsnetwerk, waaronder de 777-300ER (Extended Range) en 787-9 en 787-10 Dreamliner. De extra 787's vormen een aanvulling op de bestaande vloot van SAUDIA, waardoor deze de waarde van de 777- en 787-families effectief kan benutten.

"Door vliegtuigen toe te voegen aan zijn 787 Dreamliner-vloot kan SAUDIA zijn langeafstandsdienst uitbreiden met een uitstekend bereik, capaciteit en efficiëntie", aldus Stan Deal, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes. "Na meer dan 75 jaar samenwerking zijn we vereerd met het vertrouwen van SAUDIA in de producten van Boeing en zullen we doorgaan met het ondersteunen van het doel van Saoedi-Arabië om duurzame luchtreizen uit te breiden."