Clicky

 SHV zet ERIKS en Mammoet in de etalage

SHV zet ERIKS en Mammoet in de etalage
14-03-2023 12:12 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

UTRECHT - SHV heeft besloten een mogelijke verkoop van ERIKS en Mammoet te onderzoeken.

Dit is het resultaat van het regelmatige updateproces van de strategie, waarbij onder meer SHV de samenstelling van SHV in het algemeen beoordeelt en tot de conclusie moest komen dat het niet de beste manier is om alle acht bedrijfsonderdelen tegelijkertijd te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel en ambities.

"Wij geloven dat zowel ERIKS als Mammoet onder een nieuwe eigenaar deze kans krijgen", aldus de directie van SHV.

ERIKS heeft de eerste fase van haar Fuel for Growth-programma succesvol afgerond en de omzet en winst verbeteren gestaag terwijl er nog veel potentieel is voor verdere groei. Met een nieuwe eigenaar kan ERIKS zich niet alleen richten op de groei van het bestaande bedrijf, maar ook op acquisities.

Voor Mammoet bieden de leidende posities in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en wereldwijde projecten, evenals de succesvolle afbouw van enkele van de lokale activiteiten in APAC en MEA en de oprichting van de internationale projectenorganisatie in Dubai veel potentieel voor toekomstige groei . Met een nieuwe eigenaar kan Mammoet alle mogelijkheden voor verdere uitbreiding verkennen.

Jeroen Drost, CEO van SHV: “Het is duidelijk geworden dat het zo goed mogelijk ondersteunen van acht bedrijfsonderdelen niet kan op de manier zoals wij dat zouden willen. Dat betekent niet dat de beslissing om ERIKS en Mammoet mogelijk af te stoten lichtvaardig is genomen. Beiden zijn al vele jaren gewaardeerde leden van de SHV-familie en het spijt ons dat we ze moeten laten gaan. Het belangrijkste voor SHV is nu om ervoor te zorgen dat we nieuwe eigenaren vinden die zich inzetten om ERIKS en Mammoet en onze collega's te ondersteunen bij deze volgende stap. We voelen allemaal sterk deze verplichting en zullen deel uitmaken van elke beslissing in het proces.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats