Clicky


 


Eerste storm van het jaar een feit

Eerste storm van het jaar een feit
13-03-2023 15:19 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG (ANP) - De eerste storm van 2023 is maandagmiddag een feit. Op weerstations Vlieland, IJmuiden en Houtribdijk werd er tussen 13.00 en 14.00 uur een uur lang windkracht 9 gemeten, meldt Weeronline. Het is meer dan een jaar geleden dat er een officiële storm was in Nederland

De zwaarste windstoot werd maandag gemeten in Lauwersoog en was 107 kilometer per uur. De laatste keer dat het stormde in Nederland was op 20 februari 2022. Vorig jaar telde vijf stormen: Corrie, Dudley en Eunice en nog twee stormen zonder naam. Afgelopen herfst en winter kwam het niet tot een storm; het was voor het eerst sinds 1933 dat het zowel in de winter als herfst niet stormde.

Het is officieel een storm als de gemiddelde windsnelheid op minstens één KNMI-station over een heel uur uitkomt op windkracht 9. Deze lentestorm krijgt overigens geen naam, omdat de impact op ons land beperkt is.

Het is maandag volgens Weeronline ook gelijk de warmste dag van het jaar tot dusverre: in Volkel steeg het kwik tot nu toe naar 18,0 graden en in De Bilt naar 16,6 graden. De warmste dag van 2023 was tot dusver 1 januari. Toen werd het 16,9 graden in Eindhoven en 15,6 graden op het hoofdstation in De Bilt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats