Clicky


Man opgepakt voor explosie appartementencomplex Oosterwolde

Man opgepakt voor explosie appartementencomplex Oosterwolde
12-03-2023 11:03 | Binnenland | auteur ANP

OOSTERWOLDE - Een 26-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gasexplosie in een appartementencomplex in het Friese Oosterwolde zaterdag. De man wordt zondag gehoord over zijn rol bij de explosie. "Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond", meldt de politie.

De explosie vond rond 18.00 uur plaats in een van de woningen van het gebouw aan de Gijenham. Een 21-jarige man raakte gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Het gebouw werd ontruimd.

De explosie gebeurde in een woning op de bovenste verdieping van de flat en veroorzaakte scheuren in de zijmuur. Het complex raakte zwaar beschadigd en onderzoek van experts heeft uitgewezen dat het pand voor nu onveilig is.

Vervangende huisvesting

Voor de geëvacueerde bewoners wordt vervangende huisvesting geregeld. Het gaat om zo'n twintig bewoners van de in totaal dertien woningen van het complex aan de Gijenham, zo werd eerder bekend. Maandag bekijken de gemeente Ooststellingwerf, waartoe het dorp behoort, en woningbedrijf WoonFriesland wat de vervolgstappen zijn.

Tijdens de ontruiming stuitte de politie in een andere woning op een kleine wietplantage. Zodra de situatie in het pand veilig is, gaat de politie hier verder onderzoek naar doen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats