Clicky


Vrachtwagenchauffeur onwel, dashcam legt vast hoe vrachtwagen stuurloos door Adelaide raast

Vrachtwagenchauffeur onwel, dashcam legt vast hoe vrachtwagen stuurloos door Adelaide raast [+video]
12-03-2023 10:40 | Buitenland | auteur Redactie

ADELAIDE, Australië - Vorige week dinsdag is in het Australische Adelaide een vrachtwagenchauffeur onwel geworden achter het stuur. Volgens eigen zeggen was de man flauwgevallen.

Op een video, die afkomstig is van de dashcam van een auomobilist, is te zien hoe de vrachtwagen stuurloos over een druk kruispunt van Adelaide rijdt, hoe het een bushokje, verkeersbord, bomen  en lichtmast omver rijdt.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond bij het dramatische ongeval. De 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit New South Wales is naar een ziekenhuis afgevoerd. Hij had wat verwondingen in zijn gezicht.

De automobilist, Paul Brackley, die de dashcam beelden deelde met Australische media zegt: "De vrachtwagen kwam steeds dichterbij dus ik gaf wat gas bij om weg te komen. Vervolgens zie ik hem tegen dingen aanbotsen. Toen ben ik meteen gestopt en ben ik terug gerend om de man in de vrachtwagen te helpen. De chauffeur zat onderuitgezakt op zijn stoel. Hij had bloed op zijn gezicht maar verder zag hij er goed uit."

"De vrachtwagen maakte een enorm lawaai toen ik daar aankwam en ik dacht: zou hij kunnen ontploffen? Of wat zou er kunnen gebeuren?", zei een geschrokken Brackley.

"Wonderbaarlijk dat er niemand werd gedood, wonderbaarlijk", zei Brackley.