Clicky


 


Schrijver Pim Lammers verschijnt op boekenbal en leest gedicht

Schrijver Pim Lammers verschijnt op boekenbal en leest gedicht
11-03-2023 00:22 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Schrijver Pim Lammers heeft vrijdagavond onaangekondigd het boekenbal geopend. Hij las bij aanvang van het feest op het podium van schouwburg ITA in Amsterdam het gedicht Gestolen voor. Het is de tekst die Lammers later dit jaar had willen voordragen tijdens de Kinderboekenweek.

De 29-jarige auteur gaf begin februari de opdracht voor het Kinderboekenweekgedicht terug nadat hij doodsbedreigingen ontving. Deze volgden nadat online ophef ontstond vanwege een oud verhaal dat de auteur in het verleden voor volwassenen had geschreven. Het was de eerste keer sinds begin februari dat de auteur weer in het openbaar verscheen.

Gestolen gaat over de liefde van ouders voor hun kinderen en de liefde tussen broers en zussen. Boekenkoepel CPNB, die zowel de Boekenweek als het boekenbal organiseert, laat weten dat Lammers het gedicht eenmalig voordroeg. De auteur had de tekst al geschreven toen hij op 4 februari besloot de opdracht terug te geven vanwege de doodsbedreigingen. Het onderzoek naar de dreigementen loopt nog. De politie heeft inmiddels drie verdachten op het oog.

Staande ovatie

Lammers kreeg vrijdagavond een staande ovatie van het aanwezige publiek. Al voor het optreden van Lammers was er een luid applaus van het publiek, waarbij iedereen opstond voor de schrijver. "Nu moet het gedicht ook nog eens goed zijn", zei hij voor hij het gedicht voorlas. Ook bedankte hij zijn vakgenoten in de zaal voor hun steun.

In een interview met het AD zegt Lammers dat hij de komende weken zijn lezingen heeft afgezegd om veiligheidsredenen. "Alles verwerken heeft tijd nodig", zegt Lammers tegen de krant. "Ik hoop vooral dat alles snel weer normaal wordt en dat de vrijheid en zorgeloosheid weer terugkomen." Tegen Nieuwsuur zegt hij voorzichtiger te zijn met elke zin die hij schrijft. "Ik weet nu dat zinnen niet alleen bouwstenen zijn van een verhaal. Ze kunnen uit hun context gerukt worden en als wapen tegen je worden gebruikt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats