Clicky


Duitse politie: Voertuigen vervoeren? Niet zo!

Duitse politie: Voertuigen vervoeren? Niet zo! [+foto]
10-03-2023 19:55 | Buitenland | auteur Redactie

GIESSEN - De Duitse politie heeft donderdag 9 maart een vrachtwagen staande gehouden op de parkeerplaats van Limes langs de A5. De agenten zagen dat het dak van de aanhanger open stond. Bij de controle rond 10.30 uur kwamen diverse overtredingen aan het licht die leidden tot een direct rijverbod. 

Naast een verlopen rijbewijs en het niet naleven van de rij- en rusttijden waren er vooral gebreken aan de ladingzekering. Alle spanbanden waren gescheurd, versleten en niet meer bruikbaar. Op sommige plekken ontbraken ze volledig, zodat de lading volledig los werd vervoerd.

Deze overtredingen alleen al zullen de verantwoordelijke eigenaar van het transportbedrijf waarschijnlijk al een viercijferig bedrag koste, meldt de Duitse politie vrijdag.

Daarnaast is er een boete van 780 euro aan de chauffeur uitgedeeld voor het overtreden van de sociale regels. het transportbedrijf krijgt hiervoor een boete van 1890 euro voorgeschoteld. 

Vanwege het verlopen rijbewijs heeft de gecontacteerde officier van justitie de betaling van een driecijferige borgsom gelast. Daarnaast moest de eigenaar een geschikt voertuig en een nieuwe chauffeur met een geldig rijbewijs naar de controlelocatie sturen.