Clicky


DB Schenker breidt healthcare- en pharma-services uit vanuit Schiphol

DB Schenker breidt healthcare- en pharma-services uit vanuit Schiphol
10-03-2023 14:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - De Schiphol-vestiging van DB Schenker heeft zijn capaciteit in het afgelopen jaar verdubbeld tot 20.600 m2. Het nieuwe warehouse voldoet aan de hoge eisen voor het afhandelen van pharma- en healthcare-gerelateerde goederen conform de richtlijn voor Goede Distributie Praktijken (GDP). De uitbreiding van het Schenker-pand op het Prologis Fokker Logistics Park is donderdag 9 maart officieel geopend en in gebruik genomen.

“Met deze uitbreiding ligt de focus op de lange termijn en het verder ontwikkelen van onze diensten", zegt Paul Schreiber, Vice President Air Freight bij DB Schenker in de Benelux.

“In de gehele transportketen kunnen wij garanderen dat gevoelige goederen op de juiste manier worden getransporteerd en behandeld. Onze speciale teams in Luchtvracht, Zeevracht en Contractlogistiek zijn daarvoor getraind. Het temperatuurgecontroleerde DB Schenker-warehouse bij Schiphol vormt een waardevolle toevoeging aan ons wereldwijde netwerk van GDP-faciliteiten. De processen binnen de businessunits zijn zo ingericht dat de veiligheid van de eindconsument altijd is geborgd.”

Fenna Beekhuizen, Air Freight Healthcare Product Manager Benelux: “Ons nieuwe pand is geschikt voor temperatuurgecontroleerde crossdocking tussen 15-25°C. In een ruime koelcel laden en lossen we goederen tussen 2-8°C. Hier kunnen we de zendingen verpakken in actief of passief verpakkingsmateriaal, zodat de temperatuur van het product in de gehele keten gewaarborgd blijft.”

In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener voortdurend in de groei en ontwikkeling van duurzame producten en in de modernisering en vernieuwing van sites op strategische locaties. DB Schenker Schiphol voldoet aan de BREEAM-richtlijn Very Good. Het nieuwe pand heeft volledig elektrische aansluiting, verwarming en koeling via warmtepompen en wordt voorzien van zonnepanelen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • J.Roeland
    ROS
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)