Clicky


 


Politie kijkt naar problemen communicatiesysteem rond klopjacht

Politie kijkt naar problemen communicatiesysteem rond klopjacht
10-03-2023 10:39 | Binnenland | auteur ANP

RIJSBERGEN - De politie zoekt uit wat er nu precies aan de hand was met het communicatiesysteem C2000, na klachten over het functioneren ervan bij een klopjacht op drie overvallers in het Brabantse Rijsbergen. Dat laat een woordvoerder van de korpsleiding van de Nationale Politie vrijdag weten in reactie op berichten van politiebond ACP.

De bond liet donderdagavond weten contact te hebben gezocht met de korpsleiding vanwege het slechte functioneren van het communicatiesysteem C2000 bij de klopjacht.

Door het wegvallen van verbindingen zouden de agenten niet goed met elkaar hebben kunnen communiceren. "Als je met ruim zeventig mensen van verschillende diensten samenwerkt, waaronder ook Belgische collega's, zoals donderdagavond in Rijsbergen, moet je over betrouwbare communicatie kunnen beschikken. Zeker omdat we er rekening mee hielden dat de overvallers mogelijk vuurwapengevaarlijk waren", zei ACP-voorzitter Wim Groeneweg.

De woordvoerder van de korpsleiding laat vrijdag weten dat bekend is dat er dekkingsproblemen waren in het gebied, onder meer omdat het in het grensgebied ligt. Er zijn echter maatregelen getroffen, waaronder een zogenoemd permanent opstelpunt, waarmee de problemen tot het verleden zouden moeten behoren, aldus de woordvoerder.

Wat er donderdagavond is gebeurd, wordt uitgezocht. "We kijken of het een dekkingsprobleem was, of bijvoorbeeld een technische storing of een organisatorische fout als te veel gespreksgroepen op een bepaalde frequentie. Dat kan het systeem ook niet aan."

Bij de politieactie werden drie verdachten van een overval op een wapenwinkel in het Belgische Nieuwmoer aangehouden. De verdachten waren na de overval met een auto naar Rijsbergen gevlucht en zijn daar aangehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,267
  Diesel2,090

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats