Clicky


Onverwacht vertrek hoofdingenieur Sanchez bij Ferrari

Onverwacht vertrek hoofdingenieur Sanchez bij Ferrari
10-03-2023 00:24 | Sport | auteur ANP

MARANELLO - De vooraanstaande ingenieur David Sanchez heeft het Formule 1-team van Ferrari verlaten. De Italiaanse renstal meldde het vertrek van de Fransman die meer dan tien jaar bij Ferrari werkzaam was en de afgelopen twee seizoenen verantwoordelijk was voor het ontwerp en de ontwikkeling van de racewagens.

Het vertrek van Sanchez komt op een onverwacht en slecht moment, want het seizoen is net begonnen. De openingsrace in Bahrein verliep bovendien teleurstellend voor Ferrari. Charles Leclerc viel uit met technische problemen die het team niet eerder was tegengekomen. Carlos Sainz eindigde als vierde.

Ferrari zal intern moeten schuiven binnen het technische management, want een vervanger vinden voor deze sleutelpositie buiten Ferrari zal niet meevallen.

De nieuwe teambaas Frédéric Vasseur vertelde voor aanvang van het seizoen dat in de winter flink is gesleuteld aan de Ferrari om de auto betrouwbaarder te maken. "Dat aspect kon beter, dat was geen geheim. Ik denk dat we er goed voor staan, want qua snelheid behoorden we vorig jaar al tot de besten", zei hij. Ferrari behaalde voor het laatst de wereldtitel in 2007.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions