Clicky


Drie overvallers Belgische wapenwinkel opgepakt in Rijsbergen

Drie overvallers Belgische wapenwinkel opgepakt in Rijsbergen
10-03-2023 00:14 | Binnenland | auteur ANP

RIJSBERGEN - Bij een politieactie waaraan ruim zeventig agenten meededen, zijn in het Brabantse Rijsbergen drie verdachten van een overval op een wapenwinkel in het Belgische Nieuwmoer aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige Rotterdammers en een 16-jarige jongen uit Rotterdam.

Een woordvoerder van het Antwerpse parket zei tegen de Gazet van Antwerpen dat de overvallers de uitbater van de wapenwinkel met een wapen bedreigden en richting Nederland vluchtten zonder dat ze iets buit hadden gemaakt.

Na de overval in België zette de politie de achtervolging in op de auto met de daders. In Rijsbergen lieten de overvallers hun auto achter. Een van de 19-jarige mannen werd direct opgepakt. De twee anderen vluchtten te voet verder, ook nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost.

Bewoners kregen het advies om tijdens de klopjacht binnen te blijven. Ook controleerden agenten in- en uitgaand verkeer. Buurtbewoners zeiden tegen BN DeStem dat ze een van de verdachten door een tuin zagen rennen, nadat hij uit een kliko was geklommen. De tweede 19-jarige Rotterdammer werd rond 18.40 uur in de Gommersstraat aangehouden. Daarbij werd hij gebeten door een diensthond.

Kort nadat agenten het dorp hadden verlaten en de inwoners weer naar buiten konden, hield de politie de 16-jarige Rotterdammer aan in de Kerkakkerstraat. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek.

De politie laat weten dat de verdachten mede dankzij aanwijzingen en tips van inwoners konden worden opgepakt.