Clicky


Duitse media: veel doden bij schietpartij in gebouw van Jehovah's Getuigen in Hamburg

Duitse media: veel doden bij schietpartij in gebouw van Jehovah's Getuigen in Hamburg [+foto's&video]
09-03-2023 22:52 | Buitenland | auteur ANP

HAMBURG - [update 00:37 uur] De dader van de dodelijke schietpartij donderdagavond in een gebouw van de Jehova's Getuigen in de Noord-Duitse stad Hamburg is waarschijnlijk dood in het pand aangetroffen, laat een politiewoordvoerder weten.

"We hebben geen aanwijzingen dat de dader op de vlucht is, maar we hebben juist eerder aanwijzingen dat de dader waarschijnlijk in het gebouw is en zich waarschijnlijk zelfs onder de doden bevindt", vertelde de politiewoordvoerder aan de lokale nieuwsdienst 24 Hamburg. Het zou gaan om een overleden persoon die op een hogere etage in het gebouw werd aangetroffen.

Door de schietpartij vielen veel doden. Volgens de laatste cijfers van Duitse media gaat het om zeker zeven slachtoffers. Daarnaast zouden er ook veel gewonden zijn, van wie een deel zwaargewond.

De politie bevestigde meerdere doden bij een bloedbad in een gebedshuis. Zij sprak over een groot incident en riep iedereen op een veilig heenkomen te zoeken. Omwonenden kregen de waarschuwing binnen te blijven wegens het "extreme gevaar".

Er is nog "geen betrouwbare informatie" over het motief van de dader, aldus de politie.