Clicky


Tevva eerste Britse fabrikant van elektrische vrachtwagens die in aanmerking komt voor overheidssubsidie

Tevva eerste Britse fabrikant van elektrische vrachtwagens die in aanmerking komt voor overheidssubsidie
09-03-2023 09:55 | Buitenland | auteur Redactie

TILBURY - De Britse fabrikant van elektrische voertuigen Tevva heeft de subsidie voor plug-in trucks (PITrG) van de Britse overheid veiliggesteld voor zijn 7,5 ton batterij-elektrische truck. Britse organisaties die hun activiteiten emmissieloos willen maken en hun vloot toekomstbestendig willen maken, zullen profiteren van een potentiële korting van £ 16.000 (17.992 euro) , die door Tevva van de aankoopprijs wordt afgetrokken.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten N2-voertuigen (vrachtwagens die tussen de 5 en 12 ton wegen) een CO2-emissiecijfer hebben van ten minste 50 procent minder dan het conventionele equivalente voertuig dat dezelfde capaciteit kan dragen en ten minste 60 mijl (96 km) kan rijden zonder uitlaatemissies. De batterij-elektrische vrachtwagen van 7,5 ton van Tevva biedt tot 227 kilometer afstand met zijn batterij van 105 kWh op een enkele lading, en is ideaal voor wagenparken voor last-mile en stadsbezorging.

De Tevva 7.5t batterij-elektrische vrachtwagen is het enige voertuig van een Britse fabrikant dat in aanmerking komt voor de PITrG, en wordt pas de derde in aanmerking komende vrachtwagen die op de website van de overheid wordt vermeld. De subsidie betaalt 20 procent van de aankoopprijs, tot een maximum van £ 16.000, waardoor de totale eigendomskosten (TCO) van de Tevva 7,5 ton batterij-elektrische vrachtwagen worden verlaagd.

Dit nieuws volgt kort op een andere belangrijke mijlpaal van het bedrijf in januari, toen Tevva de European Community Whole Vehicle Type Approval (ECWVTA) voor zijn 7,5 ton batterij-elektrische truck in de wacht sleepte. Dit betekende dat Tevva kon beginnen met het produceren en verkopen in grote hoeveelheden in het VK en Europa en vertegenwoordigde de belangrijkste regelgevende stap in de ontwikkeling en commercialisering van de Tevva-activiteiten.

Oprichter en CEO van Tevva, Asher Bennett, zei: “We weten uit de eerste hand dat de vraag naar elektrische trucks snel groeit, aangezien we zijn overspoeld met aanvragen voor onze 7,5 ton batterij-elektrische truck sinds we vorige maand volledig in productie gingen. Nu kunnen we organisaties in het VK een merkbare korting bieden, dankzij de overheidssubsidie, die emissievrij vrachtvervoer zeker nog aantrekkelijker zal maken voor wagenparken.”

De batterij-elektrische vrachtwagen van 7,5 ton van Tevva zal worden gevolgd door een waterstof-elektrische vrachtwagen van 7,5 ton, die profiteert van een waterstof-range-extender die de actieradius van het voertuig vergroot tot 570 km. De waterstof-elektrische vrachtwagen heeft onlangs een 1000 kilometer lange 'grensrit' afgelegd tussen het hoofdkantoor van Tevva in Londen en de Schotse grens bij Berwick-on-Tweed, de meest noordelijke stad van Engeland. Op de terugreis legde de truck alleen al bijna 350 mijl (563 kilometer) af, zonder een enkele stop om op te laden.