Clicky


Noorse rockband Hellbillies vervolgt zijn tournee met een Talson Event-trailer

Noorse rockband Hellbillies vervolgt zijn tournee met een Talson Event-trailer
08-03-2023 14:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MAASBREE - "Wij beschikken over 150 flightcases op wielen, die tijdens het transport goed gezekerd moeten zijn, en bij elk concert met de hand worden in- en uitgeladen. De Talson TGM TAL Event-oplegger die wij hebben aangeschaft, is daarvoor de ideale trailer."

Aan het woord is Terje Björdal, verantwoordelijk voor de logistiek bij de Noorse hardrockband Hellbillies. De band geeft 40 tot 80 concerten per jaar, en de uitrusting van de band wordt vervoerd in deze oplegger. "We benutten het volledige vloeroppervlak. Essentieel voor ons zijn de Talfix zijwanden waarmee we de cases op elke plek kunnen vastzetten." Talfix is een duurzaam systeem voor ladingzekering met meer dan 10.000 vastzetpunten aan iedere wand.

Verder valt de keuze van Hellbillies op deze Talson trailer vanwege de geringe hoogte van de vloer ten opzichte van het wegdek – waardoor meer laadruimte aanwezig is. Bij de oplegger horen twee aluminium oprijplanken (399 x 92 cm) voor het laden en lossen, die tijdens de rit zijn opgeborgen in een houder onder de laadruimte.

In de laadruimte bevindt zich een 40 cm opstap naar het voorste gedeelte van de trailer. Deze Talson is namelijk een stepdeck-trailer: een step deck frame dat zorgt voor maximale hoogte in de laadruimte (zoals een Mega-trailer) aan de achterzijde, en een standaardtrailer aan de voorzijde. Hij kan daarom door elke standaard 4x2 opleggertrekker worden aangekoppeld. De flightcases kunnen door middel van een aluminium oprijbaan naar het hoge gedeelte van de laadvloer worden geduwd.

Björdals eerste ervaringen met de Talson zijn heel positief. “De trailer is licht en goed manoevreerbaar zodat ik hem in lastig bereikbare plekken kan parkeren. En hij maakt een zeer solide indruk. Wij gaan jaren plezier hebben van deze investering.”

Foto's

  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • R. van Heur
    R. van Heur