Clicky


Nieuwe spelersbus voor Viktoria Köln 1904 eV

Nieuwe spelersbus voor Viktoria Köln 1904 eV
08-03-2023 14:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

KEULEN - Viktoria Köln 1904 eV is een van de succesvolle voetbalclubs in Keulen. Met een lange traditie en een bijzondere fancultuur is de club de voetbalvertegenwoordiger voor de inwoners van Keulen aan de rechteroever van de Rijn. Het nieuwe teamvoertuig, een zwarte Mercedes-Benz Tourismo uit het topsegment, werd medio februari toegevoegd aan het reguliere wagenpark van de Duitse voetbalcompetitie. De vervoerder voor de club is Elmar Weinzierl Omnibustouristik GmbH. Het touringcarbedrijf stelt niet alleen de chauffeur ter beschikking, maar ook de teamtouringcar, die uitsluitend is toegerust om te voldoen aan de behoeften van de voetbalprofessionals.

Mobiel clubhuis

De Tourismo, die zo'n 13 meter lang is en drie assen heeft, heeft 30 luxe beklede stoelen. Aan de achterzijde is een zit- en liggedeelte gecreëerd met een loungegedeelte met tegenover elkaar liggende stoelen en twee elektrisch uitschuifbare tafels. De stoelen kunnen worden omgebouwd tot twee stapelbedden met behulp van een gestoffeerd tafelkleed. Zo wordt de ruimte in de toekomst een plek voor het team om tot rust te komen en biedt de technische staf een ruimte voor spelanalyses of één-op-één-ontmoetingen in een ontspannen sfeer.

De tafels bij 16 extra zitplaatsen kunnen elektrisch worden neergeklapt, waardoor gecapitonneerde beensteunen ontstaan. Tien stoelen zijn uitgevoerd als normale touringcarstoelen met 4-sterren beenruimte. Elke zitrij is uitgerust met USB-laadstations, de voorste zitrij is gereserveerd voor de technische staf. Stoelen bieden ook een USB-C- en HDMI-aansluiting, zodat spelanalyses of strategische opstellingen kunnen worden weergegeven op de drie 19-inch lcd-schermen in de reisbus. Een kitchenette, toilet en een omvangrijke multimediabundel met WLAN-router ronden het comfortpakket af.

Beschikbaar voor elk spel: volledig veiligheidsprogramma

De Tourismo is niet voor niets een van de populairste touringcars in de geschiedenis van Mercedes-Benz: dankzij zijn uitstekende veiligheidsconcept is hij een van de veiligste in zijn klasse. Weinzierl touringcarbedrijf koos voor het complete veiligheidsprogramma en breidde de vele reeds geïmplementeerde veiligheidsvoorzieningen uit. Het uitgebreide veiligheidspakket omvat nu Adaptive Cruise Control (ART), Lane Guard System (SPA), Cornering Assist-systeem Sideguard Assist, een bandenspanningscontrolesysteem (TPM), Attention Assist (ATAS) en een achteruitrijcamera. Dit betekent dat de Tourismo bijna elk veiligheidssysteem heeft dat momenteel
beschikbaar is voor een Mercedes-Benz touringcar.

60 jaar touringcartoerisme uit Keulen

Elmar Weinzierl Omnibustouristik GmbH viert in maart zijn 60e verjaardag. Het in Keulen gevestigde bedrijf, gespecialiseerd in reis- en transferreizen exclusief voor de regio Keulen, Bonn en Düsseldorf, heeft met zijn in Düsseldorf gevestigde dochteronderneming 02elf.travel naam gemaakt in het bijzonder in de sport-, cultuur- en zakelijke sectoren.

Zo verzorgde de vervoerder de transferritten van de teams voor het Europees Kampioenschap Basketbal 2022 en het Wereldkampioenschap IJshockey 2017. Weinzierl touringcars rijden ook regelmatig topvoetbalteams naar Europese Champions League-wedstrijden, de Wiener Philharmoniker naar hun afspraken en andere bedrijven naar representatieve zakelijke bijeenkomsten.