Clicky


PSV’er herinnert zich niets van aanvallen keeper Sevilla

PSV’er herinnert zich niets van aanvallen keeper Sevilla
08-03-2023 10:31 | Sport | auteur ANP

DEN BOSCH - De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond 23 februari tijdens de voetbalwedstrijd PSV - Sevilla de doelman van de Spaanse club aanviel, herinnert zich hier naar eigen zeggen niets van.

"Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan. Voordat ik het wist lag ik op de grond en werd ik meegenomen door de beveiligers", vertelde Dylano K. woensdag tijdens een snelrechtzitting in de rechtbank in Den Bosch. Hij zegt zich de vuistslag niet te herinneren.

De aanhanger van PSV rende in de slotfase van de wedstrijd het veld op en ging op doelman Marko Dmitrovic af. Meerdere beveiligers kwamen snel het veld op om hem weg te voeren.

Niet de eerste keer

K. staat terecht voor mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat eerder door de burgemeester van Eindhoven was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg de Limburger al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden. K. wil de rechter niet vertellen hoe hij het stadionverbod wist te omzeilen.

Na zijn arrestatie bleek dat de man te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6. K. erkent bij de politierechter dat hij veel bier had gedronken. "Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde." K. zegt "superveel spijt" te hebben.