Clicky


 


NY Times: VS overwegen migrantengezinnen weer vast te zetten

NY Times: VS overwegen migrantengezinnen weer vast te zetten
07-03-2023 09:57 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden overweegt migrantenfamilies die illegaal het land binnenkomen weer vast te zetten in detentiecentra. Twee overheidsmedewerkers bevestigen aan The New York Times dat de president kijkt naar die mogelijkheid om een verwachte toename van illegale migranten te verwerken.

Biden beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne in 2020 een humaner asielbeleid, door onder meer te stoppen met het opsluiten van gezinnen die illegaal de grens oversteken. Met zijn aantreden begin 2021 kwam er dan ook een einde aan dat beleid, dat door zijn voorgangers Donald Trump en Barack Obama wel werd gevoerd. Gezinnen zitten nu niet meer vast, maar worden door middel van enkelbanden of traceerbare telefoons gemonitord.

Dat kan weer terug worden gedraaid nu de Amerikaanse overheid een flinke toename ziet van migranten die politieke en economische onrust in hun thuisland ontvluchten. Ook is er vrees dat het aantal grensoverstekers in mei drastisch zal toenemen, omdat dan een door Trump ingestelde coronamaatregel afloopt die het voor grensbewakers makkelijker maakt migranten terug te sturen.

Het Witte Huis laat in een reactie aan The New York Times weten dat er nog geen beslissingen zijn genomen ter voorbereiding van het verlopen van die maatregel, Title 42, en dat het zoekt naar "een veilige, zorgvuldige en menselijke aanpak".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions