Clicky


Media: moordverdachte googelde beveiliging Peter R. de Vries

Media: moordverdachte googelde beveiliging Peter R. de Vries
04-03-2023 18:15 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Ludgardo S., die verdachte is bij de moordaanslag op Peter R. de Vries, heeft voorafgaand aan de moord gegoogeld op termen als 'Peter R. de Vries beveiliging', 'kroongetuige Nabil B.' en 'John van den Heuvel'. Dat schrijven NU.nl en RTL Boulevard zaterdag, die stukken hierover in handen hebben.

De zoektermen kunnen als bewijs worden gebruikt als ze kunnen aantonen dat de rol van De Vries als vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het Marengo-proces het motief voor de moord is geweest. Mocht dit zo blijken te zijn, dan kan dat tot strafverzwaring leiden, schrijven NU.nl en RTL Boulevard.

De zoekacties van S. waren niet bekend bij Van den Heuvel, die al jaren wordt bedreigd en als gevolg daarvan moet worden beveiligd. "Daar schrik je van. En ik hoorde van de redactie dat het is gebeurd", reageert de misdaadverslaggever van De Telegraaf. "We zijn nu ruim 1,5 jaar na die moord en dan moet je daar op zo'n manier kennis van nemen."

Rapport

Eerder deze week kwam er een vernietigend rapport naar buiten over de beveiliging van onder anderen De Vries. Die werd niet aangepast, hoewel daar wel aanleiding voor was. De signalen van de voorbereiding voor de aanslag zijn niet onderkend en daardoor niet bij de juiste instantie terechtgekomen. Onder anderen zijn zoon Royce noemde de bevindingen "buitengewoon pijnlijk" om te lezen.

"Dan vind ik dit weer het zoveelste voorbeeld", zegt Van den Heuvel tegen NU.nl en RTL Boulevard over de "belabberde" communicatie tussen de opsporingsdiensten. "Ik belde mijn coördinator bij het Openbaar Ministerie van 'wat is hier gaande' en die weet dan van niets. Dat is buitengewoon vervelend en ook verontrustend."