Clicky


 


Chauffeur, bijrijder en vervangend chauffeur met vervalste documenten en levensgevaarlijke vrachtwagen van de weg gehaald

Chauffeur, bijrijder en vervangend chauffeur met vervalste documenten en levensgevaarlijke vrachtwagen van de weg gehaald [+foto's]
03-03-2023 12:16 | Buitenland | auteur Redactie

LICHTENFELS - Woensdag in de late namiddag controleerde de Duitse politie een verhuiswagen van een Berlijns bedrijf op de Duitse A73 bij Lichtenfels. Op het eerste oog zag de verhuiswagen er niet echt betrouwbaar uit, volgens de agenten.

De Georgische vrachtwagenchauffeur toonde een Georgisch rijbewijs dat was uitgebreid met het vereiste rijbewijs categorie C, echter was dit er met een inkjetprinter opgedrukt.

De bijrijder identificeerde zich door middel van een identiteitskaart als Bulgaars staatsburger en beschikte tevens over het vereiste Bulgaarse rijbewijs. Volgens de politie bleken beide Bulgaarse documenten echter vervalsingen te zijn.

De passagier bleek een Turkse man te zijn die al asiel had aangevraagd in Duitsland maar niet wilde wachten op de procedure. De eigenaar van het Berlijnse verhuisbedrijf, die van Turkse afkomst is, verstopte zich in het slaapcompartiment van de vrachtwagen.

Verkeersvergunningen en rittenregistraties ontbraken volledig. De controle van de vrachtwagen eindigde donderdagochtend met de woorden van de ingenieur-controleur: "Absoluut levensgevaarlijk voor de chauffeur en andere weggebruikers."

Nadat de politie klaar was met het controleren van de vrachtwagen, bestelden de mannen van het verhuisbedrijf een vervangend voertuig met chauffeur naar Lichtenfels.

Ook nu bleek de vervangende chauffeur een Georgische man die illegaal verbleef in Duitsland. 

In overleg met de politie van Coburg en de douane wordt de procedure overgedragen aan Berlijn, aangezien de daaropvolgende onderzoeken enige tijd in beslag zullen nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats