Clicky

 Nederlands meisje gewond naar ziekenhuis in Göteborg na messteek

Nederlands meisje gewond naar ziekenhuis in Göteborg na messteek
02-03-2023 23:47 | Buitenland | auteur ANP

GÖTEBORG - [update 13:00 uur] De politie in de Zweedse stad Göteborg gaat ervan uit dat het steekincident waarbij een 10-jarig Nederlands meisje zwaargewond raakte geen terreurdaad was. De politie in Zweden zegt verder tegen het ANP dat het meisje uit de regio Amsterdam komt. Ze werd rond 12.30 uur in een park in het centrum van Göteborg neergestoken, haar 70-jarige oma raakte gewond aan haar arm toen ze probeerde het meisje te beschermen.

De verdachte is een man van rond de 35 jaar, bevestigt een woordvoerder van het Zweedse Openbaar Ministerie tegen het ANP. Het OM zegt dat om 15.00 uur een hoorzitting dient om de man langer in hechtenis te kunnen houden. Verder kon het OM niets zeggen over de zaak. Volgens de Zweedse omroep SVT is de man eerder veroordeeld voor diefstal en mishandeling en heeft hij een gevangenisstraf van drie jaar uitgezeten.

"We onderzoeken nog of het een terreurdaad is, maar we gaan er nu van uit dat het een op zichzelf staand incident was", aldus een politiewoordvoerder tegen de krant Dagens Nyheter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Geen verband

Het Nederlandse meisje was in Zweden op bezoek bij haar Zweedse grootouders. Volgens de politie is er geen verband tussen de 35-jarige verdachte en het meisje. "Vermoedelijk was zij een willekeurig slachtoffer", aldus de politie.

De verdachte is direct na het incident opgepakt. Hij werd overmeesterd door omstanders die ingrepen en hem naar de grond werkten, melden lokale media.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions