Clicky


Verkeersproblemen verwacht in Vlaanderen vanwege boerenactie

Verkeersproblemen verwacht in Vlaanderen vanwege boerenactie [+foto&video's]
03-03-2023 09:07 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

BRUSSEL - [update 09:07 uur] Boze Vlaamse boeren trekken met naar schatting minstens duizend tractoren vanuit de provincies vrijdagmorgen vroeg via secundaire wegen naar Brussel om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de Vlaamse regering.

Ze verzamelen vlakbij het Noordstation en beginnen hun protest vanaf 11.30 uur met massaal hard claxonneren, is het plan.

Daarna rijden ze onder politiebegeleiding pal om het centrum heen, wat naar verwachting meer dan 10 kilometer file zal opleveren en het verkeer in de stad platlegt. De politie sluit toegangswegen en tunnels af.

Net als in Nederland moet de landbouw in Vlaanderen milieu- en klimaatvriendelijker gaan werken en minder stikstof gaan uitstoten. De boeren vrezen dat nieuwe, strengere mestregels een "sociaaleconomisch bloedbad" in de landbouwsector zal veroorzaken. Over de precieze maatregelen onderhandelen de verantwoordelijke Vlaamse ministers nog.

De actie wordt gesteund door organisaties als de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat, de overkoepelende jongerenorganisatie Groene Kring en Ferm voor Agrovrouwen. Het plan is dat de boeren na 14.00 uur weer uit Brussel vertrekken.

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Vlaanderen. De Vlaamse regering en het Vlaams parlement zetelen er.

Vanaf 10:00 uur wordt de Reyerstunnel komende van E40 richting centrum afgesloten, evenals de tunnel Jubelpark richting Wet, de tunnel Annie Cordy komende van Koekelberg richting Zuid, de Havenlaan en de kleine Brusselse ring bovengronds. Wellicht wordt de kleine Brusselse ring , ook afgesloten voor het verkeer, evenals het kruispunt Kunst – Wet. Ook de Wetsstraat en de Europese wijk kunnen zware verkeershinder ondervinden.

Daarnaast zullen op alle wegen richting Brussel verkeersproblemen ontstaan door de langzaamrijdende tractoren.

De problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag.

De verplaatsing van de deelnemers aan de betoging zal van ’s morgensvroeg gebeuren via de volgende invalswegen richting Brussel:

  • de Gentse Steenweg,
  • de Ninoofsesteenweg,
  • de Leuvense Steenweg
  • en de Steenweg op Vilvoorde

De Brusselse politie raadt af om met de auto naar Brussel te komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions