Clicky


Griekse regering: stationschef erkent nalatigheid bij treinramp

Griekse regering: stationschef erkent nalatigheid bij treinramp
02-03-2023 15:13 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ATHENE - De stationschef die na de treinramp in Griekenland werd aangehouden, heeft toegegeven schuldig te zijn aan nalatigheid. Dat meldt een woordvoerder van de Griekse regering. De 59-jarige man, die treinen op de juiste sporen moest leiden, heeft zelf nog niet publiekelijk gereageerd.

Een vrachttrein en een passagierstrein reden met snelheden tot 160 kilometer per uur over hetzelfde spoor tot ze frontaal in botsing kwamen, in de buurt van de stad Larissa. Door de enorme knal vlogen de inzittenden door de rijtuigen en er ontstond een grote brand. Er zijn zeker 46 doden gevallen.

Omdat tien mensen worden vermist, gaat de zoektocht in het puin verder. De hulpdiensten vinden er nog alleen verkoolde lichaamsdelen, bericht de omroep ERT. Griekse media melden dat familieleden DNA hebben afgegeven bij het ziekenhuis in Larissa en dat de eerste overledenen inmiddels zijn geïdentificeerd. Onder de slachtoffers zijn vermoedelijk veel studenten.

Woede

Door het ongeval is in Griekenland veel verdriet, maar er heerst ook woede. Critici vragen zich of de ramp voorkomen had kunnen worden. Het is al langer bekend dat het Griekse spoornetwerk in slechte staat verkeert. De opvolger van de woensdag opgestapte transportminister heeft modernisering en veilig treinverkeer beloofd.

Naar aanleiding van het ongeval staken treinmedewerkers donderdag uit protest over uitblijvende investeringen in bijvoorbeeld het personeel en modernere systemen. In Athene leggen metromedewerkers het werk eveneens neer omdat ze zeggen met dezelfde problemen te kampen. Een protest in de hoofdstad liep woensdagavond uit de hand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats