Clicky


Verdachte van dodelijke aanrijding in Amsterdam aangehouden in Breda

Verdachte van dodelijke aanrijding in Amsterdam aangehouden in Breda
02-03-2023 10:23 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft donderdagochtend in Breda een verdachte aangehouden in verband met de dodelijke aanrijding die woensdagavond plaatsvond op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Bij de aanrijding kwam een 73-jarige Amsterdammer om het leven. De verdachte is een 19-jarige man uit Rotterdam die in Breda werd aangehouden, meldt de politie.

Woensdagavond even na 23.15 uur komen op het Rembrandtplein een fietser en een scooter met elkaar in botsing. De fietser raakt hierbij dusdanig ernstig gewond dat hij ter plaatse, ondanks reanimatie, is overleden, meldt de politie.

De bestuurder van de scooter is weggevlucht zonder zich om het lot van het slachtoffer te bekommeren. Dankzij adequaat politiewerk is de 19-jarige Rotterdammer in de vroege ochtend van 2 maart aangehouden in Breda. Er wordt nader onderzocht of hij ook de bestuurder van de scooter was ten tijde van het ongeval.

Het Opsporing Team Verkeer (OTV) van politie Amsterdam doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Hiervoor wordt onder meer technisch onderzoek verricht, worden camerabeelden opgevraagd en uitgekeken en natuurlijk is de waarneming van getuigen belangrijk.