Clicky


NU.nl: Viaplay koopt rechten radiocommentaar F1 van Olav Mol

NU.nl: Viaplay koopt rechten radiocommentaar F1 van Olav Mol
01-03-2023 14:56 | Sport | auteur ANP

Viaplay heeft dit seizoen ook de rechten voor het radiocommentaar van de Formule 1 in Nederland in handen, schrijft NU.nl woensdag. Dat betekent dat F1-commentator Olav Mol op het kanaal van zijn Nederlandse website van Grand Prix Radio niet meer te horen is tijdens de races. Wel kan zijn verslag via de Belgische site of op de app gevolgd worden, zegt hij in gesprek met NU.nl.

Mol was tot dit jaar met zijn onlineradiozender eigenaar van de radiorechten voor het Formule 1-commentaar in Nederland. Zijn verslag kon gesynchroniseerd worden met de tv-beelden zodat kijkers alsnog zijn commentaar tijdens de wedstrijd hoorden, in plaats van het verslag van de Viaplay-commentatoren. Dit seizoen doet Mol onder de Belgische vlag verslag van de koningsklasse van de autosport.

Volgens de 61-jarige Mol zou het Scandinavische bedrijf waar Viaplay onderdeel van is, de Nordic Entertainment Group, hem "monddood" willen maken. "Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht", zegt hij tegen NU.nl.

De commentator benadrukt dat het hier niet om de Nederlandse directie van de streamingdienst gaat. "Dit is in Scandinavië besloten. Ik vind het bijzonder, ik heb nog nooit gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus volgens mij botst het niet."

Viaplay heeft desgevraagd nog niet gereageerd op het nieuws.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats