Clicky


Weer naschokken in rampgebied Turkije

Weer naschokken in rampgebied Turkije
28-02-2023 20:15 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Het aardbevingsgebied in het zuidoosten van Turkije waar begin februari de verwoestende aardbevingen hebben plaatsgevonden, is opnieuw opgeschrikt door aardschokken. Die waren volgens de autoriteiten in dezelfde provincie, Kahramanmaras.

Circa 50 kilometer noordelijker in het district Onikisubat beefde de aarde dinsdag met een kracht van 4.5 en tien minuten later met een kracht van 4.1.

De aardschokken met een epicentrum op een diepte van rond de 10 kilometer veroorzaakten veel paniek, maar voor zover bekend geen schade. Er zijn deze maand al circa 10.000 naschokken geweest.

In de zuidoostelijke provincie was er 6 februari een zeer zware aardbeving met een kracht van 7.7 die verreweg de meeste schade en slachtoffers in het rampgebied heeft aangericht. Er vielen meer dan 44.000 doden in Turkije.

De beving werd gevolgd op dezelfde dag door nog een zeer zware aardbeving, maar met het epicentrum in een berggebied noordelijker dan dat van de eerste beving zou die aanzienlijk minder schade en slachtoffers hebben veroorzaakt.

De Turkse president Erdogan heeft dinsdag weer een bezoek aan het rampgebied gebracht en meer hulp beloofd.