Clicky

 Ultimatum voor TEAM Terminal

Ultimatum voor TEAM Terminal
28-02-2023 17:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf TEAM Terminal krijgt een kleine week om akkoord te gaan met de eisen van zijn werknemers voor de nieuwe cao. Zij willen onder andere dat hun salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Dat staat in een ultimatum van de FNV dat maandag 6 maart om 10.00 uur verloopt.

Iris van der Veen, bestuurder FNV Procesindustrie: "Onze leden hebben het eindbod van TEAM Terminal unaniem afgewezen. De actiebereidheid onder hen is groot."

De FNV wil een cao afspreken voor een jaar (van 1 april 2022 tot 1 april 2023). Naast de automatische prijscompensatie eist de vakbond dat alle salarisschalen met €100 bruto worden verhoogd. Ook moet er een regeling komen waarbij mensen vanaf hun 58e kunnen gaan afbouwen (80 procent werken, 90 procent salaris, 100 procent pensioenopbouw).

Het bedrijf biedt een cao van drie jaar met een loonsverhoging van 6 procent over het afgelopen jaar en voor dit jaar slechts 4 procent. Van der Veen: "Mensen gaan er dus fors op achteruit in koopkracht." 

Over 2024 wil TEAM Terminal de gemiddelde verhoging in de chemische sector over 2023 volgen (op basis van de eindevaluatie van werkgeversvereniging AWVN). Daarnaast weigert de directie om afspraken te maken over uitbreiding van de schaalmaxima van de schalen C, D, E en F met €500 bruto.

Bij TEAM Terminal vallen zo’n zo’n 33 mensen onder de cao. Het tankopslagbedrijf voedt de raffinaderijen van Esso in de Botlek en in Antwerpen. Verder slaat het ruwe aardolie (crude) op voor Aramco en BP.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions