Clicky


 


Rijverbod, bloedonderzoek en strafrechtelijke procedure voor hardleerse dronken Moldavische chauffeur

Rijverbod, bloedonderzoek en strafrechtelijke procedure voor hardleerse dronken Moldavische chauffeur [+foto]
28-02-2023 12:24 | Overtredingen | auteur Redactie

DÜSSELDORF - Maandag maakten getuigen melding bij de Duitse politie van een slingerende vrachtwagen met aanhanger op de A57 richting Keulen. De chauffeur van de vrachtwagencombinatie reed met wisselende snelheden (tussen de 10 en 80 km/u), wat ook wel eens voor langzaam rijdend verkeer zorgde.

Bij controle op de A52 richting Roermond, bij de rustplaats Cloerbruch, was niet alleen de geur van alcohol waarneembaar, maar ook dat de alcohollimiet  meerdere keren werd overschreden.

Een andere vrachtwagenchauffeur had de vreemde rijstijl van de vrachtwagencombinatie op de A57 richting Keulen kort voor knooppunt Kaarst al opgemerkt. De getuige reed achter de vrachtwagen, waarschuwde de politie en gaf continu de locatie van het rijdende gevaarte door.

De vrachtwagen reed vervolgens naar de A52 richting Roermond, waar hij door de teams van de snelwegpolitie naar het rust- en tankstation Cloerbruch kon worden geleid.

Agenten roken direct alcohol in de cabine. Zijn ademalcoholtest toonde een waarde van ruim drie promille.

Bij de 60-jarige chauffeur uit de Republiek Moldavië is bloed afgenomen.

Bij verder onderzoek bleek dat de man zondagochtend 26 februari 2023 ook al was opgemerkt in Gelsenkirchen wegens rijden onder invloed. Hier was hem al verboden zijn rit voort te zetten. Bovendien bleek hij niet bevoegd te zijn om in Duitsland een voertuig te besturen.

De gevolgen voor de 60-jarige vrachtwagenchauffeur: een rijverbod, bloedonderzoek en opnieuw een strafrechtelijke procedure wegens het rijden onder invloed van alcohol. Om het proces veilig te stellen moest de man ter plekke een borg betalen van 1.844 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats