Clicky


Nieuw pand voor MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH in Schelluinen

Nieuw pand voor MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH in Schelluinen
06-06-2013 11:28 | M.A.N. | auteur de redactie
SCHELLUINEN - Transportcentrum Schelluinen-West is een bedrijf rijker. Eind vorige maand opende ROSIERVANDENBOSCH, dealer van MAN-bedrijfswagens, er zijn nieuwe pand. Een blikvanger voor het nieuwe, goed toegankelijke gebied waar de logistieke activiteiten van zeven omliggende gemeenten in Zuid-Holland worden geconcentreerd.

Voor de officiële opening van het pand op vrijdag 24 mei meldden zich zo’n 200 genodigden. Een dag later kregen opnieuw enkele honderden belangstellenden gelegenheid het in alle opzichten fraaie en eigentijdse pand te bekijken. Een van de blikvangers was de nieuwe MAN Euro 6-truck die uiteraard vanuit de beroepsgroep veel bekijks trok.


Compliment
Erik Rosier, directeur van het nu tien jaar bestaande ROSIERVANDENBOSCH, ging in zijn openingstoespraak niet voorbij aan de huidige economische ontwikkelingen. Ook de transportsector ontkomt daar niet aan. Echter, er vanuit gaande dat die situatie binnen afzienbare tijd zal verbeteren is het zaak daar nu al op in te spelen. Vandaar dat gekozen is voor deze nieuwbouw die in alle opzichten klaar is voor de toekomst.

Een mening die door Edwin Meijerman, algemeen directeur van MAN Truck & Bus werd onderschreven. Namens de importeur complimenteerde hij ROSIERVANDENBOSCH dan ook royaal met de nieuwbouw die past in de internationale bedrijfsvoering en bij de in rap tempo innoverende producten van MAN. Als voorbeeld van dat laatste geldt de nieuwe, nu al spraakmakende MAN Euro 6-truck, die brandstofverbruik reduceert, de uitstoot van CO2 vermindert en het AdBlue-verbruik minimaliseert.


Duurzaam
De nieuwe MAN-vestiging, ontworpen door Henk Magrijn, directeur van architectentenbureau Architéma, is aanzienlijk groter, moderner en in alle opzichten beter toegerust dan het inmiddels verlaten pand in Gorinchem. Het gebouw is licht, open en voldoet aan alle eisen die aan een professioneel MAN-dealer mogen worden gesteld. Zo zijn er zes doorrijstraten van elk 30 m lang, zodat het bedrijf ook service kan verlenen aan LZV’s. Uiteraard speelde bij de nieuwbouw ook het milieu een belangrijke rol. Het pand wordt energiezuinig verwarmd dan wel gekoeld. Op het dak geplaatste zonnecollectoren zorgen voor de stroomvoorziening.

Locatie
ROSIERVANDENBOSCH Schelluinen ligt op steenworp afstand van de A15 en is makkelijk bereikbaar vanaf de A27. Blikvanger is de royale, 25 m brede luifel waaronder de nieuwste MAN’s de aandacht trekken en de kleurige, led-verlichte zuil.


ROSIERVANDENBOSCH biedt full one-stop-shopping service vanuit drie volledig uitgeruste werkplaatsen in Schelluinen, De Meern en Tiel. Tot het servicepakket behoren ook verhuur, trailerservice, een eigen spuiterij, wasstraat en tankstation. De onderneming ontving onlangs het Bovag-certificaat ‘Erkend Duurzaam’.