Clicky


Geen treinen van Arriva in Achterhoek en Limburg door staking

Geen treinen van Arriva in Achterhoek en Limburg door staking
28-02-2023 09:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

HEERENVEEN - De treinen van Arriva in Achterhoek Rivierenland en in Limburg rijden dinsdag niet vanwege een staking van treinpersoneel dat actie voert voor betere arbeidsvoorwaarden. Ook treinen van Keolis vallen uit door de staking.

Op de trajecten Zwolle - Kampen, Zwolle - Enschede, Zutphen - Enschede en Zutphen - Hengelo - Enschede rijden er geen treinen, meldt Keolis Nederland op Twitter.

Ondanks de staking rijden treinen van Arriva wel op de Vechtdallijnen, in Groningen en Friesland. Tussen Groningen en Leer en tussen Maastricht en Heerlen rijdt vervangend vervoer. De gevolgen voor de bussen van Arriva worden in de loop van de ochtend duidelijk, volgens het bedrijf.

Het treinpersoneel dat werkzaam is in het streekvervoer legt deze week in verschillende regio's drie dagen het werk neer om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Vakbond VVMC roept op om twee dagen te staken, op donderdag en vrijdag. FNV heeft daar de dinsdag aan toegevoegd. De stakingen komen bovenop de vijftien landelijke stakingsdagen die FNV en CNV eerder aankondigden, al zijn die voor een andere cao.