Clicky


Aardbeving met kracht van 5.2 treft oosten van Turkije

Aardbeving met kracht van 5.2 treft oosten van Turkije
27-02-2023 10:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MALATYA - Precies drie weken na de twee grote aardbevingen die Turkije en Syrië troffen, is er weer een grote naschok gevoeld in het oosten van Turkije. Volgens het Europees seismologisch centrum (EMSC) had de beving een kracht van 5.2. De Turkse autoriteiten melden één dode en 69 gewonden.

Het epicentrum lag iets ten zuiden van Malatya, een stad die ook zwaar werd getroffen door de bevingen van 6 februari.

Volgens Turkse media zijn er in meerdere steden gebouwen ingestort en zouden er ook nog mensen onder het puin liggen. De Turkse nooddienst AFAD, die het zelf heeft over een beving met een kracht van 5.6, zegt dat zoek- en reddingsteams op weg zijn naar de regio. AFAD spreekt van 25 ingestorte gebouwen.

De eerste twee bevingen op 6 februari hadden een kracht van 7.8 en 7.5 en kostten meer dan 50.000 mensen het leven. Meer dan 173.000 gebouwen hebben schade opgelopen. In de drie weken daarna zijn duizenden naschokken geweest in Turkije. Een week geleden was de zwaarste te voelen, met een kracht van 6.4.

Zeker 184 mensen zijn opgepakt. Zij zouden medeverantwoordelijk zijn voor de slechte staat van de gebouwen in de regio, wat leidde tot de vele instortingen na de beving.