Clicky


Setra S531 DT: dubbeldekker van allure voor Doornbos

Setra S531 DT: dubbeldekker van allure voor Doornbos
27-02-2023 10:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GRONINGEN - Autobusbedrijf Doornbos kreeg recent een van de mooiste dubbeldekkers geleverd die er in de markt bestaan: de Setra S531 DT. “Zowel qua veiligheid als luxe behoort hij tot de absolute top”, aldus directeur Adrie Oostenbrug. “Klanten, zakenrelaties, busspotters en niet te vergeten onze chauffeurs: de lovende reacties op onze nieuwe aanwinst stromen binnen.”

Het Groningse Autobusbedrijf Doornbos zit goed in zijn dubbeldekkerswerk en heeft dan ook al langere tijd een dubbeldekker in zijn wagenpark. Maar de vraag naar reizen per dubbeldekker groeit, waardoor één dubbeldekker niet meer genoeg was. En dus kwam er een nieuwe bij. Het bedrijf richt zich vooral op het luxere segment van reizen per touringcar, waar een merk als Setra natuurlijk goed bij past. “Daarbij komt dat we al jaren rijden met Mercedes-Benz en Setra, en dat bevalt uitstekend. Met deze Setra hebben we een vertrouwde keuze gemaakt”, vertelt Adrie Oostenbrug.

Uitstraling

Reizigers kunnen met de S531 DT van Doornbos rekenen op een dubbeldekker met twee tafels in het onderdek, een PVC-vloer, een keuken met twee koffiezetapparaten en een inleg van carbon die overal terugkeert. “Dat zorgt voor een heel mooie uitstraling. Net als de sfeerverlichting onder de stoelen en bij de bagagebakken”, licht Adrie toe. Ook aan de buitenkant zie je gelijk dat je met een touringcar uit het topsegment te maken hebt. Niet alleen door de merknaam Setra, maar ook door de fraaie kleurstelling. De bus zelf is uitgevoerd in een mooie grijstint (signalgrau) en heeft gitzwarte stalen velgen. Ook qua veiligheidsvoorzieningen kunnen reizigers rekenen op het beste van het beste. “Werkelijk alles zit erop”, zo vat de directeur van Doornbos het samen.

Reizen naar de mooiste steden

Doornbos gaat de nieuwe dubbeldekker vooral inzetten voor reizen naar buitenlandse steden, zoals Parijs, Berlijn, Praag en Barcelona. En zijn eerste reis heeft hij er al op zitten: die ging naar Londen. Wat vindt Adrie zelf eigenlijk van al die steden? “Ze zijn allemaal natuurlijk hartstikke mooi en interessant. Maar ik heb wel een favoriet, en dat is Praag. Die stad is echt geweldig. Ik ben er veel geweest toen ik zelf nog achter het stuur zat, waardoor ik er de weg goed ken. Het is een erg mooie stad en het is er relatief knus. Een stad als Parijs is ook prachtig, maar daar is het veel massaler en drukker. Ik houd van het gemoedelijke karakter van Praag.”

Enthousiaste chauffeurs

Zelf heeft Adrie nog niet gereden in de nieuwe dubbeldekker, maar de reacties van de chauffeurs zeggen genoeg. “We hebben hem met een mannetje of tien opgehaald bij EvoBus. Alle chauffeurs die mee waren hebben er tijdens de aflevering een stukje in gereden, en ze waren stuk voor stuk erg enthousiast. Het rijdt natuurlijk ook geweldig, zo’n gloednieuwe Setra waar alles op en aan zit.” Het zijn overigens niet alleen de chauffeurs die enthousiast zijn, vertelt Adrie. “Klanten, relaties en zelfs busspotters zijn allemaal zeer lovend. Op sociale media kregen we het ene compliment na het andere. Dat is natuurlijk heel leuk.”

Investeren in de toekomst

Naast investeren in het wagenpark, investeert Doornbos ook op andere manieren in de toekomst. Recent deed het bedrijf dat door de oprichting van de Doornbos Academy, een eigen rijschool. Adrie Oostenbrug: “We zijn er dit jaar mee gestart. Het voordeel is dat we onze chauffeurs nu zelf kunnen opleiden en trainen. En als instructeur kan ik er mijn kennis overdragen, wat ik graag doe.”

Sprekend over de toekomst voegt hij toe: “We leven momenteel in een turbulente tijd, met de oorlog in Oekraïne, stakingen, noem maar op. Ik hoop dat we snel weer in rustiger vaarwater belanden, zowel in economisch als maatschappelijk opzicht. Het zou goed zijn als onze maatschappij weer meer de nadruk gaat leggen op ‘samen’ in plaats van ‘ik’. En ik denk ook zeker dat dit gaat gebeuren. Want als je dingen samen doet, dan is dat altijd beter.”