Clicky


Tientallen omgekomen migranten voor Italiaanse kust gevonden

Tientallen omgekomen migranten voor Italiaanse kust gevonden
26-02-2023 10:38 | Buitenland | auteur ANP

STECCATO DI CUTRO - [update 16:20 uur] Door de ondergang van een boot met migranten voor de zuidkust van Italië zijn tientallen mensen om het leven gekomen, onder wie kinderen.

Italiaanse autoriteiten meldden dat 58 lichamen zijn aangespoeld op een strand of gevonden in zee bij Steccato di Cutro, bijna 500 kilometer ten zuidoosten van Rome. Medewerkers van het plaatselijke havenbedrijf, de kustwacht en de politie zoeken naar overlevenden. Er zijn er circa tachtig gered. Gevreesd wordt dat er mogelijk nog doden niet zijn gevonden.

De boot had vermoedelijk ongeveer 180 maar misschien veel meer mensen uit voornamelijk Afghanistan, Iran en Pakistan aan boord. De oude houten vissersboot is door de ruwe zee gebroken en ten onder gegaan. Volgens lokale media was de boot niet bestand tegen de hoge golven. Van het vaartuig lijkt enkel wrakhout over. De burgemeester van Steccato di Cutro zei dat overal, op het strand en tot 300 meter uit de kust wrakstukken te zien zijn.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft geschokt op de tragedie gereageerd. Ze wil dat de landen waar de migranten vandaan komen en waar ze de zee op gaan, meer meewerken om deze drama's te voorkomen, en dat mensen niet worden aangemoedigd het risico te nemen.

De mensensmokkelaars moeten worden aangepakt, want volgens buitenlandminister Matteo Piantedosi verdienen gewetenloze criminelen veel geld door de migranten een reis naar Europa op gammele, onzeewaardige bootjes aan te smeren. "Over de lijken van hun slachtoffers worden enorme winsten gemaakt die in drugs en in wapens worden geïnvesteerd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions