Clicky


Lente begint normaal, maar zonder fraai weer en vooral nat

Lente begint normaal, maar zonder fraai weer en vooral nat
26-02-2023 10:06 | Binnenland | auteur ANP

HOUTEN - De meteorologische lente staat voor de deur, maar fraai lenteweer zit er volgens Weeronline voorlopig niet aan te komen. Komende woensdag gaat de lente van start en deze zal naar verwachting vrij normaal verlopen. Halverwege de maand is er een nattere fase.

De maand begint droog met zonnige perioden en normale temperaturen van 7 tot 9 graden. 's Nachts ligt het kwik rond het vriespunt en ontstaat er af en toe wat mist. Al in het eerste weekend en de dagen erna lijkt de kans op neerslag alweer toe te nemen.

Het is wisselvallig met kans op maartse buien die kunnen bestaan uit hagel en natte sneeuw. De neerslaghoeveelheden zijn echter beperkt, denkt Weeronline. De temperatuur zakt iets naar 5 tot 8 graden en daarmee wordt het kouder dan normaal.

Halverwege de maand wordt een overgang naar "een aanmerkelijk natter weertype" verwacht. Er trekken dan regelmatig buien over het land die voor meer neerslag dan normaal kunnen zorgen, aldus het weerbureau. De thermometers geven weer wat hogere waarden aan, maar met maxima van 9 tot 11 graden zijn het wel normale temperaturen voor het seizoen.

Aan het einde van de maand ligt het kwik op het normale niveau van 10 tot 12 graden voor die tijd. Het lijkt daarbij minder nat te worden, maar dat is volgens Weeronline "nog wel erg onzeker".