Clicky


Duitse politie deelt meer dan twintig boetes uit voor filmen en fotograferen vrachtwagenongeval

Duitse politie deelt meer dan twintig boetes uit voor filmen en fotograferen vrachtwagenongeval [+foto]
23-02-2023 14:44 | Ongevallen | auteur Redactie

DORTMUND - Donderdagochtend rond 07:35 uur vond er op de Duitse A1 bij Schwerte een ongeval plaats waarbij de chauffeur van een kleine vrachtwagen ernstig gewond raakte. De brandweer moest de beknelde man uit de vrachtwagen bevrijden.

De kleine vrachtwagen botste achterop een andere vrachtwagen. De chauffeur van die vrachtwagen en zijn bijrijder bleven ongedeerd.

De politie heeft de vrachtwagen van de veroorzaker van het ongeval in beslag genomen voor verder technisch onderzoek. De andere vrachtwagen is door ene bergingsbedrijf afgesleept.

De A1 was vanaf 08.09 uur versperd richting Bremen. Een traumaheli landde om 8.20 uur op de snelweg. Ambulancepersoneel heeft de vrachtwagenchauffeur naar een ziekenhuis vervoerd. 

Tijdens de hulpverlening van het ongeval deelde de politie boetes uit aan meer dan twintig auto- en vrachtwagenchauffeurs omdat zij de reddingswerkzaamheden al rijdend fotografeerden of filmden.

Ook de bestuurder van een Sprinter liet een jong kind (tussen de 8 en 12 jaar oud) met een smartphone het reddingswerk van de brandweer filmen.