Clicky


FNV trekt stekker uit cao-overleg met Rockwool

FNV trekt stekker uit cao-overleg met Rockwool
23-02-2023 10:20 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Ook bij Rockwool in Roermond zijn acties dichtbij. Waar de FNV al in het hele land stakingen organiseert bij bedrijven, heeft de vakbond dinsdag de stekker getrokken uit het overleg over een nieuwe cao bij de producent van steenwolisolatie.

Paul Smink, bestuurder FNV Procesindustrie: "We proberen nou al een tijdje een goede nieuwe cao af te spreken voor de mensen bij Rockwool. Maar het bedrijf komt maar niet met een passend loonbod. Daarnaast heeft de directie grote veranderingen gemaakt in het rooster, zonder overleg met ons of de ondernemingsraad. Dat accepteren wij niet. En dus gaan wij de komende dagen met onze leden bespreken of zij willen actievoeren."

Salarissen moeten meestijgen met inflatie

De huidige cao loopt tot en met 31 maart en geldt voor alle circa 1.200 medewerkers. De FNV wil dat de salarissen van de werknemers in de nieuwe cao meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Zo kunnen de mensen in ieder geval hun boodschappen en rekeningen blijven betalen.

Bedrijf biedt niet meer dan 4 procent

Daarnaast moet er voor iedereen €100 bruto per maand bij. Rockwool biedt niet meer dan 4 procent op jaarbasis, plus een eenmalige salarisverhoging van €500 euro per fte.

Eigenhandig roosters gewijzigd

De medewerkers zijn bovendien verontwaardigd dat het bedrijf eigenhandig wijzigingen heeft gedaan in een pilot met duurzame, gezonde roosters. Smink: "Dat mag helemaal niet, want wij hebben afspraken gemaakt over die roosters in de lopende cao. Wij moeten erbij betrokken worden als er dingen worden veranderd."