Clicky


Qatar Airways sluit miljoenendeal met Formule 1

Qatar Airways sluit miljoenendeal met Formule 1
22-02-2023 19:38 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DOHA - Qatar Airways wordt een van de hoofdsponsoren van de Formule 1. Dat heeft de vliegtuigmaatschappij laten weten. Bronnen zeggen dat het gaat om een meerjarige verbintenis ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Topmensen van het bedrijf en van de Formule 1 bevestigden de deal in Doha, zonder in details te treden. Het seizoen in de Formule 1 begint op 5 maart in Bahrein, met onder meer wereldkampioen Max Verstappen en nieuweling Nyck de Vries. Er vindt ook een race in de Formule 1 plaats in Qatar.

"We zijn een perfecte match", zei Formule 1-topman Stefano Domenicali. "Deze vliegmaatschappij en onze organisatie zijn merken met een wereldwijde impact. We passen heel goed bij elkaar."

Qatar Airways zei zeer selectief te zijn waar het gaat om het ondersteunen van sportevenementen. "Maar de Formule 1 voldoet wat ons betreft aan alle eisen. Dit is voor ons een belangrijke strategische stap."

Qatar Airways volgt rivaal Emirates uit Dubai op. Die maatschappij is tien jaar lang partner van de Formule 1 geweest, naar verluidt voor 25 miljoen dollar per jaar. De onderhandelingen over verlenging van het contract mislukten vorig jaar, omdat het bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten weigerde nog meer te gaan betalen.

Tot ergernis van onder meer mensenrechtenorganisaties mengt Qatar zich steeds nadrukkelijker op het toneel van de internationale sport. Eind vorig jaar werd in het land nog het wereldkampioenschap voetbal gehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats