Clicky


VDG Real Estate verkoopt stat-of-the-art en natuurinclusief warehouse aan Macquire Asset Management

VDG Real Estate verkoopt stat-of-the-art en natuurinclusief warehouse aan Macquire Asset Management
22-02-2023 17:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GEMERT - VDG Real Estate heeft VDG Warehouse Ede verkocht aan wereldwijde asset manager Macquarie Asset Management. VDG Warehouse Ede is een future proof warehouse bestaande uit 6.850 m2 moderne logistieke ruimte, 3.600 m2 kantoor, 1.300 m2 mezzanine en 1.300 m2 showroom.

VDG Warehouse Ede bevindt zich op een A-locatie in het hart van de bloeiende agrifood-sector in Nederland: Food & Businesspark Ede. Naast dat deze locatie in het hart van de FoodValley ligt, bevindt VDG Warehouse Ede zich op een zichtlocatie aan de snelwegen A12 en A30.

De ontwikkeling kenmerkt zich door een licht, speels en transparant ontwerp dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Naast het architectonische ontwerp en detail voor groen, voldoet VDG Warehouse Ede ook aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Zo beschikt deze ontwikkeling over een BREAAM ‘Excellent’ certificering en wordt het dak volledig getransformeerd tot een lokale opweklocatie voor duurzame energie middels zonnepanelen.

VDG Warehouse Ede is volledig verhuurd en op maat ontwikkeld voor huurder HatchTech. HatchTech is een innovatieve, hightech ontwikkelaar en leverancier van turn-key broederij projecten. Een toonaangevend bedrijf dat pluimveebedrijven wereldwijd in staat stelt het genetisch potentieel van hun vogels te maximaliseren. Met het hoofdkantoor in Nederland en kantoren in China en Oekraïne ondersteunt HatchTech klanten in meer dan 40 landen.

Macquarie Asset Management opereert al ruim 15 jaar in de Europese logistieke vastgoedsector. Christian Goebel, co-head van Macquarie Asset Management’s Core/Core-Plus Real Estate Strategy: “We zijn verheugd om deze geavanceerde logistieke faciliteit aan onze portefeuille toe te voegen. VDG Real Estate heeft een indrukwekkend asset gecreëerd dat is ontworpen om aan alle evaluerende behoeften van de huurder en hun consumenten te voldoen middels de state-of-the-art faciliteiten.”

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: “Wij zijn trots dat dit hoogwaardige, duurzame en toekomstgerichte VDG Warehouse Ede is verkocht aan Macquarie Asset Management. De verkoop laat zien dat de vraag naar core product ook in een veranderende markt aanblijft.”