Clicky


Distributiecentrum in Diemen met geweld overvallen

Distributiecentrum in Diemen met geweld overvallen
22-02-2023 15:18 | Algemeen | auteur Redactie

DIEMEN - In de nacht van dinsdag 21 februari op woensdag 22 februari 2023 hebben twee verdachten een overval op een distributiecentrum aan de Visseringweg in Diemen gepleegd. Hierbij werd gedreigd en geslagen met een vuurwapen. De verdachten maakten diverse goederen buit. Eén medewerker is hierbij gewond geraakt.

Op 22 februari omstreeks 01.00 uur kwamen twee overvallers het distributiecentrum binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met een vuurwapen. De medewerkers werden gedwongen om op de grond te gaan liggen waarbij het vuurwapen bij één van hen tegen het hoofd wordt gezet.

Een ander werd met het vuurwapen hard op het hoofd geslagen. De situatie was zeer dreigend waarbij de overvallers goederen eisten. Nadat de overvallers goederen wegnamen, sloegen ze op de vlucht en lieten de medewerkers geschrokken achter.

Daarna werden de hulpdiensten ingeschakeld waarbij één medewerker ter plaatse is nagekeken door het ambulancepersoneel. De gealarmeerde politie heeft een zoekslag gemaakt in de omgeving naar de overvallers, maar helaas niets aangetroffen.

Kort na de overval werd gezien dat meerdere Volkswagen polo’s, uit de omgeving van het distributiecentrum, hard wegreden. De betrokkenheid van deze auto’s wordt onderzocht.

Signalementen verdachten:

Verdachte 1:
- man
- mollig
- tussen de 1.70m en 1.80m lang
- groene onderbroek
- zwarte joggingsbroek
- zwarte bivakmuts
- zwarte (schoonmaak) handschoentjes

Verdachte 2:
- man
- slank
- tussen de 1.70m en 1.80m lang
- zwarte hoodie
- zwarte joggingsbroek
- zwarte bivakmuts
- zwarte Balenciaga schoenen

Ter plaatse is de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.