Clicky


Vrachtwagen gekanteld op A1

Vrachtwagen gekanteld op A1 [+foto]
22-02-2023 12:08 | Ongevallen | auteur Redactie

HOEVELAKEN - Op de A1 richting Apeldoorn is bij Hoevelaken een vrachtwagen gekanteld en de weg is dicht. In de andere rijrichting is een deel van de lading stenen op de weg terechtgekomen en daar gaat het verkeer over de vluchtstrook.

Het is nog niet bekend hoelang de afhandeling gaat duren. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid, melden zowel de ANWB als Rijkswaterstaat.

In de richting van Apeldoorn kantelde tussen knooppunt Hoevelaken en de afrit Barneveld rond 11:30 uur een vrachtwagen. De vrachtwagen was geladen met stenen.

Een groot deel van de lading ligt op de weg, maar een deel is ook op de weg richting Amersfoort terechtgekomen. Hier is ook een ongeluk gebeurd en het verkeer kan daar passeren via de vluchtstrook.

In de richting van Apeldoorn wordt verkeer vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A28, A27, A12 en A30. In de rijrichting van Amersfoort wordt verkeer vanaf Barneveld omgeleid via de A30, A12, A27 en A28.

Het ingesloten verkeer wordt weggeleid en de politie gaat onderzoek doen. Naar verwachting blijft de weg richting Apeldoorn tot na de avondspits afgesloten.