Clicky


Protest op Media Park Hilversum mag, fakkels niet toegestaan

Protest op Media Park Hilversum mag, fakkels niet toegestaan
21-02-2023 17:49 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - [update 20:20 uur] Vijftien mensen demonstreren dinsdagavond bij het Media Park in Hilversum. Ze verzamelden zich aan het begin van het Media Park bij Beeld en Geluid en lieten de sirene horen die ze bij zich hebben.

De demonstranten mochten zich ophouden in een vak, maar daar bleven ze niet in. Ze wilden het Media Park opwandelen, maar politie en handhaving hielden de groep bij de slagboom tegen. Een van de aanwezigen zei dat ze naar de NOS wilden, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

De demonstranten hebben wel fakkels bij zich, maar die zijn niet aangestoken. Sommige fakkels hebben een lampje. De gemeente Hilversum staat het protest toe maar liet eerder weten dat fakkels niet zijn toegestaan. Ook mogen geen andere spullen worden verbrand.

Volgens de gemeente is er geen demonstratie aangemeld. De mensen die op sociale media opriepen mee te doen aan de zogeheten 'Kaag-fakkeloptocht' zijn volgens Hilversum "meerdere keren zeer negatief in beeld gekomen rondom demonstraties in Nederland en Hilversum" en hebben al vaker onaangekondigde demonstraties op en rond het terrein gehouden.

Het is verder niet duidelijk waartegen het protest is.