Clicky


 


Twee illegale werknemers bij hotel in Noordwijk

Twee illegale werknemers bij hotel in Noordwijk
21-02-2023 15:19 | Financieel | auteur Redactie

NOORDWIJK - Bij een onlangs gehouden controle door de Arbeidsinspectie in samenwerking met de Vreemdelingenpolitie (AVIM) bij een hotel in Noordwijk zijn twee schoonmakers aangetroffen die niet gerechtigd waren om in Nederland te werken.

Voor de schoonmakers, afkomstig uit Syrië en India waren geen tewerkstellingsvergunningen aangevraagd. Hiermee werd de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) overtreden. Zowel het hotel als het uitzendbureau kunnen hiervoor een boete tegemoet zien.

De aanleiding voor de controle was een melding waarin werd gesteld dat er mogelijk sprake zou zijn van illegale tewerkstelling in de schoonmaaktak bij het hotel. Tijdens de controle, die alleen gericht was op de schoonmakers, troffen de inspecteur in totaal twaalf werknemers aan, negen van hen zijn gehoord. Twee werknemers waren dus niet gerechtigd om in Nederland arbeid te verrichten.

Daarnaast doet de Arbeidsinspectie nog nader onderzoek of de verstrekte arbeidstijdenregistratie door het hotel deugdelijk en waarheidsgetrouw is. Verder blijkt uit de controle dat er nader onderzoek zal worden verricht naar de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

Het hotel maakt gebruik van een schoonmaakuitzendbureau als inlenende partij. De uitlenende partij (het schoonmaakuitzendbureau) heeft een familiare band met de eigenaren van het hotel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions