Clicky


Moskou: VS moeten militaire hulp aan Oekraïne terugtrekken

Moskou: VS moeten militaire hulp aan Oekraïne terugtrekken
21-02-2023 14:01 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

MOSKOU - Rusland eist dat de VS militaire steun aan Oekraïne terugtrekken. Dat schrijft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring die het heeft overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur in Moskou, Lynne Tracy.

De ambassadeur werd volgens het ministerie ontboden vanwege de "agressieve koers" van Washington in de oorlog in Oekraïne. In de brief staat dat Washington "stappen moet ondernemen om ervoor te zorgen dat de VS NAVO-soldaten en -uitrusting terugtrekken en ook anti-Russische activiteiten stopzetten".

"De ambassadeur is verteld dat de huidige agressieve koers van de Verenigde Staten om de confrontatie met Rusland op alle gebieden te verdiepen contraproductief is", meldt het ministerie verder.

De Amerikaanse president Joe Biden bracht maandag een onaangekondigd bezoek aan Kiev waar hij zei dat de VS Oekraïne blijven steunen "zolang het nodig is".

Dinsdag is Biden in Polen waar hij later op de dag een toespraak geeft over de Russische invasie in Oekraïne een jaar geleden.