Clicky


Nieuwe Mercedes-Benz Intouro voor Verschoor Reizen

Nieuwe Mercedes-Benz Intouro voor Verschoor Reizen
21-02-2023 09:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Verschoor Reizen uit Hardinxveld-Giessendam voegde onlangs een nieuwe Intouro toe aan zijn wagenpark. Het bedrijf gaat hem onder meer inzetten voor vaste ritten voor een vakantiepark en voorziet de Intouro daarvoor ook van een bijbehorende bestickering.

Directeur-eigenaar Chris Verschoor: “Kwaliteit en bedrijfszekerheid, dat is wat telt voor mij. Met Mercedes-Benz zit je dan altijd goed. Met deze nieuwe Intouro kiezen we dan ook voor bekende kwaliteit.”

Verschoor Reizen is een bedrijf met een flinke geschiedenis en bestaat op de kop af honderd jaar. Aan het roer staat Chris Verschoor, die met zijn 30 jaar vermoedelijk een van de jongste directeur-mede-eigenaren is van een touringcarbedrijf met tientallen medewerkers en een flink wagenpark. Je mag gerust zeggen dat Mercedes-Benz het huismerk is van Verschoor Reizen.

“Wij rijden al tientallen jaren Mercedes-Benz en dat is niet voor niets. Wij kiezen al heel lang voor kwaliteit”, zo onderstreept Chris Verschoor. Recent schafte het bedrijf bij Daimler Buses | EvoBus een nieuwe Intouro aan, met 55 zitplaatsen voor passagiers, USB-aansluitingen voor iedereen en een koelkast in het dashboard voor de chauffeur. Hij is voorzien van een 360 graden-camerasysteem, dodehoekdetectie en een ZF Automaat.

Uitvoering in Fien & Teun-stijl

Verschoor Reizen kreeg de Intouro medio januari afgeleverd en gaat hem inzetten voor ‘vast werk in de polder’, zoals Chris het omschrijft. Over wat daaronder valt, zegt hij: “We gaan hem breed inzetten voor kortere ritten, maar een van de belangrijkste dingen is het vaste werk dat we gaan doen voor Avonturenboerderij Molenwaard in Ottoland. Dat is hier vlakbij. We gaan voor hen rijden in de vakanties en de weekenden.”

Vanwege de specifieke inzet van de Intouro wordt die in een bijzonder jasje gestoken.

“We gaan hem volledig uitvoeren in de stijl van Fien & Teun, de twee boerenkinderen die zogenaamd wonen op Avonturenboerderij Molenwaard. In april moet dat helemaal klaar zijn.”

Rijden als in een luxe wagen

Chris Verschoor beschouwt de Intouro vooral als een uiterst degelijke en betrouwbare bus, waarop hij dag in, dag uit moet kunnen vertrouwen. Toch is er meer dan alleen degelijkheid waarmee de Intouro zich onderscheidt, zo blijkt als we even doorvragen. “Ik heb er zelf al in gereden en wat me echt opvalt, is hoe soepel de Intouro schakelt. Dat komt natuurlijk door de ZF Automaat die erin zit. Eigenlijk merk je helemaal niks van het schakelen, het is alsof je rijdt in een luxe personenwagen. Dat is een knap staaltje werk.”

Jong wagenpark met jonge chauffeurs

Het wagenpark van Verschoor Reizen heeft een jonge gemiddelde leeftijd, iets waaraan het bedrijf veel waarde hecht. Chris Verschoor: “Als bedrijf zijn we milieu- en klimaatbewust, en daar hoort natuurlijk een jong wagenpark bij. Ook onze chauffeurs zijn trouwens jong. En een jonge chauffeur achter het stuur van een jonge touringcar, dat staat gewoon keurig.”

De chauffeurs kunnen met de Intouro rekenen op nuttige voorzieningen als een 360 graden-camerasysteem en dodehoekdetectie, maar uiteindelijk blijft het rijden met een bus vol passagiers toch vooral ook mensenwerk, benadrukt Chris. “Die veiligheidssystemen zijn heel nuttig, maar spiegels blijven onmisbaar.”

Gekkenhuis

Net als bij andere bedrijven was het afgelopen jaar een jaar dat zich qua werk voor Verschoor Reizen in één woord nog het beste laat omschrijven als: een gekkenhuis. Chris Verschoor: “We hebben het in 2022 megadruk gehad en ook voor komend jaar zijn de vooruitzichten erg goed.”

Erg fijn natuurlijk, zoveel werk, maar daar hoort wel een kanttekening bij. En dat is dat er een grote behoefte is aan personeel, dat echter zeer schaars is. Chris Verschoor besluit dan ook: “Wie bij ons wil komen werken als chauffeur mag zich gelijk melden. We zijn een echt familiebedrijf met een fijne sfeer, waarin je gelijk wordt opgenomen. Dat maakt het werk hier erg leuk.”

Tel daar ook nog eens het moderne wagenpark van Verschoor Reizen bij op, met veel jonge Tourismo’s en de gloednieuwe Intouro die sinds kort dienst doet. Tja, wat wil je dan nog meer als chauffeur?