Clicky


Doden en honderden gewonden door nieuwe aardbeving Turkije

Doden en honderden gewonden door nieuwe aardbeving Turkije
20-02-2023 23:49 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ANTAKYA - Bij de nieuwe zware aardbevingen in het zuiden van Turkije zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Dat zegt binnenlandminister Suleyman Soylu tegen Turkse media. Hij spreekt van 213 gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zouden aan die kant van de grens wel 470 mensen gewond zijn geraakt.

De aardbeving met een kracht van 6.4 trof de al zwaar getroffen provincie Hatay. In meerdere steden wordt gemeld dat er opnieuw gebouwen en bruggen zijn ingestort. Het vliegveld van Hatay is gesloten en bij Iskenderun worden al nieuwe veldhospitalen opgezet.

Veel mensen hadden al geen huis meer door de enorme schade van twee weken geleden, maar nu heeft de burgemeester van Samandag gevraagd om nog veel meer tenten om iedereen van onderdak te kunnen voorzien.

Artsen zonder Grenzen laat weten dat het helpt met het verzorgen van gewonden in het noorden van Syrië.

Na de zware aardbevingen van 6 februari zijn duizenden naschokken geweest. Ook na de beving van deze maandag waren een aantal naschokken goed te voelen. De zwaarste naschok had een kracht van 5.8.