Clicky


Bijna alles op orde tijdens vrachtwagen- en buscontrole in Noord-Holland

Bijna alles op orde tijdens vrachtwagen- en buscontrole in Noord-Holland
20-02-2023 14:38 | Overtredingen | auteur Redactie

DRIEBERGEN - Vorige week voerde het Team Verkeer van Noord-Holland extra controles uit op vrachtwagens en bussen. De meeste chauffeurs bleken hun zaken goed op orde te hebben. Er werden drie boetes uitgeschreven.

Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Eén van de initiatieven om de verkeersveiligheid te verbeteren, en het aantal slachtoffers omlaag te brengen, is Roadpol. Dit samenwerkingsverband tussen diverse Europese politiekorpsen vraagt op verschillende momenten in het jaar aandacht voor een bepaald verkeersthema door hier extra op te controleren. Vorige week was het de beurt aan vrachtwagens en toeristenbussen.

Veiligheid zware voertuigen extra belangrijk

Omdat ongevallen met zware voertuigen vaak ernstige gevolgen hebben, is de veiligheid hiervan extra belangrijk. Daarom voerde de politie vorige week in het hele land extra controles hierop uit.

Ook Team Verkeer van Noord-Holland zette vrachtwagens en toeristenbussen aan de kant om te controleren op onder meer rij- en rusttijden, vergunningen, vrachtbrieven, technische mankementen en rij- en kentekenbewijzen.

In totaal werden elf zware voertuigen gecontroleerd en drie boetes uitgeschreven: twee voor het niet juist zekeren van de lading en een voor het niet juist gebruiken van de stootbalk. Voor de rest hadden de bestuurders alles goed op orde.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats