Clicky


Allport Netherlands wordt EV Cargo na volledige overname aandelen door EV Cargo

Allport Netherlands wordt EV Cargo na volledige overname aandelen door EV Cargo
20-02-2023 12:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HONG KONG/ROTTERDAM - EV Cargo, een in Hong Kong gevestigd wereldwijd expeditie- en supply chain-servicebedrijf, heeft, onder voorbehoud van goedkeuring door de fusiecontrole, de overname van de resterende 60 procent van de aandelen van Allport Netherlands van haar joint venture-partner, aangekondigd.Hierdoor zal EV Cargo de enige aandeelhouder van het bedrijf worden. Als onderdeel van de transactie zal EV Cargo ook de resterende aandelen in EV Cargo Global Forwarding Belgium verwerven om ook de enige aandeelhouder van dit bedrijf te worden.

Het bedrijf, opgericht in 2012 als een joint venture tussen EV Cargo en Allport Netherlands CEO Victor Wever, heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en een kantoor op Schiphol en is snel gegroeid door het leveren van hoogwaardige lucht- en zeevrachtexpeditie en PO managementdiensten voor importeurs en retailers door heel Nederland. Het bedrijf, dat zal worden omgedoopt tot EV Cargo en volledig zal worden geïntegreerd in het Europese logistieke uitvoeringsplatform van EV Cargo, zal onder leiding blijven staan ​​van Victor Wever en zijn uitstekende team van zeer ervaren supply chain-professionals.

EV Cargo, dat de toeleveringsketens voor 's werelds toonaangevende merken beheert, streeft ernaar op korte termijn een omzet van 3 miljard dollar te overtreffen door organische groei en strategische fusies en overnames. Met deze strategische overname versterkt EV Cargo haar Europese platform voor vrachtvervoer en logistieke uitvoering verder. Het volgt op de succesvolle overname en integratie in 2022 van zowel Fast Forward Freight, een in Amsterdam gevestigde lucht- en zeevrachtexpediteur met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Frankrijk en het VK, als de Spaanse luchtvrachtexpediteur Air Express Cargo.

In een reactie op de transactie zei Heath Zarin, oprichter en CEO van EV Cargo: “EV Cargo heeft nu een substantieel Europees platform gebouwd om zijn vele klanten in de regio van dienst te zijn, met ongeveer 550 werknemers die werken vanuit 25 locaties in 8 landen en inclusief bijna een miljoen vierkante meter aan eigen beheerde opslagruimte. Deze transactie versterkt ons platform verder en voegt uitstekende collega's, capaciteiten en klanten toe. We kijken ernaar uit Allport Nederland te verwelkomen in de EV Cargo-familie.”

Victor Wever, oprichter en CEO van Allport Netherlands, voegde toe: “EV Cargo biedt een uitstekend platform in termen van zijn eigen technologiestapel, fysieke infrastructuur en wereldwijde netwerkdekking, die ons allemaal in staat zullen stellen ons groeiverhaal te versnellen door onze klanten te bedienen en het dagelijks beheren van hun toeleveringsketens, terwijl ze ook geweldige carrièremogelijkheden voor onze mensen creëren. We zijn allemaal erg enthousiast om lid te worden van de EV Cargo-familie.”