Clicky


Maersk verkoopt logistieke activa in Rusland

Maersk verkoopt logistieke activa in Rusland
20-02-2023 11:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

KOPENHAGEN - AP Møller - Maersk (Maersk) heeft een overeenkomst gesloten om zijn logistieke locaties in St. Petersburg en Novorossiysk te verkopen aan IG Finance Development Limited. De afstoting van de twee locaties door Maersk is een gevolg van de beslissing van het bedrijf in maart 2022 om de activiteiten in Rusland te beëindigen.

"We zijn verheugd dat we een nieuwe eigenaar hebben gevonden voor onze twee logistieke sites in Rusland en daarmee uitvoering geven aan onze beslissing om al onze activa in het land af te stoten. Tijdens het desinvesteringsproces hebben we als bedrijf een sterke verantwoordelijkheid gevoeld tegenover de resterende 50 werknemers op de twee locaties, en we zijn blij dat ze een baan aangeboden krijgen als onderdeel van de nieuwe opzet", aldus Karsten Kildahl, Chief Commercial Officer van Maersk.

Het binnenlandse depot in Novorossiysk is een faciliteit van 28.750 m2 met een capaciteit van 1.500 containers (TEU) en is gespecialiseerd in het behandelen van commerciële vracht zoals granen van treinwagons naar zeecontainers. Het koel- en vriesmagazijn in St. Petersburg is een in 2020 opgerichte 23.500 m2.

De transactie heeft de benodigde wettelijke goedkeuringen verkregen in de EU en Rusland, en na het verwerven van de faciliteiten heeft IG Finance Development Limited een overeenkomst gesloten met Arosa, een grote voedselimporteur in Rusland, om de vestigingen in St. Petersburg en Novorossiysk te exploiteren.

Aangezien er geen verdere goedkeuringen nodig zijn, is de desinvestering afgerond en van kracht vanaf 17 februari 2023.