Clicky


Manager: ex-Vitesse-speler Christian Atsu dood aangetroffen na aardbeving

Manager: ex-Vitesse-speler Christian Atsu dood aangetroffen na aardbeving
18-02-2023 10:46 | Sport | auteur ANP/RTR

ANTAKYA - Voormalig Vitesse-voetballer Christian Atsu is dood aangetroffen onder het puin in zijn door de aardbevingen zwaar getroffen woonplaats Antakya in Turkije. Dat heeft zijn manager Murat Uzunmehmet bevestigd. "Er worden nu nog andere voorwerpen gevonden. Zijn telefoon hebben we ook al aangetroffen", aldus Uzunmehmet vanuit de zuidelijke provincie Hatay.

Vorige week dinsdag, een dag na de zware aardbevingen, meldde de Ghanese voetbalbond nog dat de 31-jarige Atsu levend onder het puin was gevonden. Zijn trainer Volkan Demirel en ook zijn zaakwaarnemer Nana Sechere spraken dit later tegen. Bijna twee weken na de ramp blijkt dat de Ghanees, net als zeker 45.000 anderen in Turkije en Syrië, de ramp niet heeft overleefd.

Vrijdag maakte zijn club Hatayspor bekend dat Atsu eigenlijk een paar uur voor de aardbeving naar Frankrijk zou gaan om een nieuwe club te zoeken. Hij vond dat hij te weinig speeltijd kreeg. Maar op 5 februari, een dag voor de zware aardbevingen, maakte de aanvaller ver in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen Kasimpasa. Daarna besloot Atsu toch te blijven.

Atsu speelde in het seizoen 2013-2014 voor Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. De Ghanees voetbalde ook voor onder meer FC Porto, Everton, Málaga en Newcastle United. Hij speelde sinds afgelopen september voor Hatayspor, dat zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de Turkse competitie.

Volgens Hatayspor gaat het lichaam van Atsu naar Ghana. "We zullen je niet vergeten", schrijft de Turkse club op Twitter. "Vrede zij met jou, prachtig mens. Er zijn geen woorden om ons verdriet te beschrijven."

"Een goede speler en een speciaal persoon", zegt zijn oude club Newcastle United. "Hij zal altijd liefdevol worden herinnerd door onze spelers, medewerkers en supporters." Chelsea meldt dat iedereen bij de club "kapot" is van het nieuws. "Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden."